kinderen1 kinderen2 kinderen3 volwassenen
 

De behandelmethode EMDR is in Leiden een relatief nieuwe therapie die in 1989 is ontwikkeld door de Amerikaanse psychologe Francine Shapiro. De afkorting staat voor Eye Movement Desensitization and Reprocessing en is bij uitstek geschikt voor mensen die kampen met de gevolgen van een traumatische ervaring. Bij Silver Psychologie bieden wij u een behandeling met EMDR in Leiden, Rotterdam, Tilburg en Breda.

Voor wie is EDMR geschikt?

Soms gebeurt er iets naars in uw leven. Veel mensen verwerken een traumatische gebeurtenis op eigen kracht. Maar het kan ook zijn dat u na die nare gebeurtenis klachten blijft houden. U kunt het niet verwerken en ontwikkelt klachten zoals slapeloosheid of depressie. De klachten kunnen ook erger worden. Het grote voordeel van EMDR is dat het een kortdurende therapie is. Hierdoor worden de problemen niet alleen snel aangepakt en opgelost, maar dit maakt deze therapie ook nog eens een heel geschikte behandelmethode voor kinderen.

Heeft u al langer één van onderstaande problemen?

-         Post Traumatische Stress Stoornis (PTSS)

-         Fobieën

-         Angststoornissen

-         Depressie

-         Zelfbeschadiging

-         Onbegrepen lichamelijke klachten

-         Onbegrepen pijnklachten.

EDMR, wat is het eigenlijk?

EDMR is een veel toegepaste behandelmethode. Het model van EDMR is er op gebaseerd dat mensen beschikken over een natuurlijk verwerkingssysteem in de hersenen. Door het meemaken van een traumatische ervaring kan hier een blokkade in ontstaan en door middel van EMDR bij Silver Psychologie in Leiden is het mogelijk om deze blokkade weer op te heffen. U merkt snel verbetering en kunt uw dagelijkse leven weer oppakken.

Kinderen en volwassenen

EDMR is niet alleen een goede behandelmethode voor volwassenen. Ook kinderen hebben hier baat bij. Soms hebben kinderen emotionele, lichamelijk en/of gedragsproblemen die lijken samen te hangen met een traumatische ervaring. Een behandeling met EMDR in Leiden kan dan uitkomst bieden. Een kind dat maar een keer iets naars heeft meegemaakt heeft meestal een kortere behandeling nodig dan een kind dat lange tijd is lastiggevallen. We kijken voor de behandeling naar de oorzaak van de klachten en passen daar het behandelplan op aan.

Contact

Bent u benieuwd naar wat EMDR in Leiden voor u kan betekenen? Neem dan contact met ons op! Wij geven u graag meer informatie over deze nieuwe en toegankelijke vorm van therapie. Heeft u al een doorverwijzing van uw huisarts, dan is het ook mogelijk om u meteen bij ons aan te melden. Dit is het makkelijkst via ons online aanmeldformulier.