kinderen1 kinderen2 kinderen3 volwassenen

Vanwege de groei van onze organisatie zijn wij op zoek naar collega’s.

Binnenkort openen wij op diverse nieuwe locaties in het land onze deuren. Hierdoor hebben wij ruimte voor psychologen, gz-psychologen, psychotherapeuten, klinisch psychologen en/of praktijkopleiders. Je komt bij ons te werken op modern geoutilleerde locaties.

Als psycholoog ben je veelal als zelfstandige aan onze praktijk verbonden. Dit biedt je een grote mate van zelfstandigheid in het indelen van je werkzaamheden waardoor jij zelf de balans tussen werk en privé kunt bepalen. Daarnaast betekent dit dat je de individuele behandeling van je cliënten zelf vorm kunt geven en dus zorg op maat kunt bieden, binnen de zorgpaden van Silver Psychologie.

Staat er in ons vacatureoverzicht geen vacature bij voor jou, maar ben je wel op zoek? Schroom dan niet om contact op te nemen. Enthousiaste en ondernemende collega’s zijn bij ons altijd van harte welkom.

Huidige vacatures:

Lees meer...


Met ingang van 25 mei 2018 zal de nieuwe Algemene verordening gegevensbescherming (AVG ) in werking treden. De Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) geldt dan niet meer.
De AVG is een privacywetgeving die voor heel Europa zal gelden. Alle verwerkingen van persoonsgegevens binnen een organisatie moeten daarmee aan extra privacy-eisen voldoen. Daarnaast heeft degene van wie de persoonsgegevens verwerkt zijn bepaalde rechten.

Wat betekent dit voor u?
Om de veiligheid van persoonsgegevens van cliënten, medewerkers en leveranciers en alle betrokkenen nog beter te kunnen waarborgen en om te kunnen voldoen aan de AVG, heeft Silver Psychologie daarom aanvullende veiligheidsmaatregelen doorgevoerd.

Zo kunt u vanaf 25 mei alleen nog maar op de volgende manier communiceren met ons:

Lees meer...

Ongeveer een vijfde van kankerpatiënten die de ziekte overleven kampen na hun schoonverklaring met een posttraumatische stressstoornis (PTSS). Bij de meesten verdwijnt dit enkele maanden na de schoonverklaring, sommigen lopen er nog jaren mee rond.

469 mensen met verschillende soorten kanker werden door een team van de universiteit van Maleisië onderzocht op verschillende momenten na hun schoonverklaring. De eerste keer vond plaats een maand na de verklaring, daarna na een half jaar en wederom na vier jaar.

Lees meer...


Onze collega Femke, gz-psycholoog,

over de voordelen van werken bij Silver Psychologie


Sinds 2015 ben ik als BIG geregistreerde GZ-psycholoog werkzaam bij Silver Psychologie en nog altijd met veel plezier. Voor mijzelf levert het werken in een maatschap-constructie een enorme vrijheid om keuzes te maken in mijn werk. Deze vrijheid geldt praktisch, hoeveel uren en welke dagen bijvoorbeeld, waardoor ik mijn werk beter kan afstemmen op mijn privésituatie. Maar ook inhoudelijk biedt het mij de vrijheid om keuzes te maken en kan ik voorrang geven aan wat ik belangrijk vind in mijn werk. De maatschap biedt mij anderzijds een kader zoals bepaald door de regels (bijvoorbeeld van verzekeraars) maar niet meer dan noodzakelijk is. In een klein team kunnen we bezig zijn met de inhoud van ons werk en de ontwikkeling daarvan in de eigen regio en in samenwerking met zorgpartners uit de regio.  Ik ervaar daardoor veel minder de bureaucratische druk die ik wel heb ervaren op eerdere werkplekken. Taken en verantwoordelijkheden zijn veel meer helder en vloeien logisch voort uit de wet- en regelgeving van verzekeraars of gemeentes.

Ik ervaar Silver als een dynamische, proactieve organisatie die zich wil ontwikkelen. Ik werk met betrokken en enthousiaste collega’s voor wie verbetering van de zorg belangrijk is. Silver biedt de mogelijkheid om bezig te zijn met de ontwikkeling van producten en het opleiden van jonge collega’s.

Ik heb aanvankelijk wel getwijfeld om de stap te zetten van loondienst naar werken als ZZP’er in een maatschap. Na geruime tijd in loondienst is het toch spannend om zekerheden die je hebt opgebouwd los te laten. Terugkijkend heb ik geen spijt van mijn beslissing omdat ik nu ook financieel meer vrijheid heb over hoe ik mijn zekerheden wil vormgeven. Daarbij is het voordeel dat Silver Psychologie bekend is bij verwijzers in de regio waardoor het opbouwen van een volle caseload geen enkel probleem is. Daarbij biedt Silver praktische ondersteuning bij het verwerken van aanmeldingen, het plannen van intakes en het declareren van dossiers. Daardoor kan ik als therapeut mij richten op mijn taak als behandelaar.
Collega Veerle, psycholoog,

vertelt waarom zij na haar stageperiode graag wilde blijven bij Silver Psychologie
 

Silver Psychologie is een praktijk waarbinnen gewerkt wordt vanuit de zorg voor cliënten. Kwaliteit en zorg zijn belangrijk binnen de praktijk. Het is daarom ook niet voor niets dat Silver Psychologie wat betreft resultaten van onze behandelingen een nummer 1 plek heeft voor GB-GGZ behandelingen en een 4e plek voor S-GGZ behandelingen volgens st. Benchmark GGZ. Er wordt zo mogelijk in samenwerking met andere disciplines gewerkt, om hiermee de kwaliteit van zorg te verbeteren. Doordat er ook in gezondheidscentra gewerkt wordt, zijn er korte lijntjes met de verwijzers, wat ik als erg prettig ervaar.

De manier van werken die hier geboden wordt, o.a. de zelfstandigheid, werkt voor mij erg fijn. Ondanks de zelfstandigheid, heb ik het idee, als basispsycholoog, voldoende begeleid te worden door mijn werkbegeleider en de regiebehandelaren waardoor de verantwoordelijkheid niet meteen geheel bij de startende basispsycholoog komt te liggen. Dit ervaar ik als erg prettig.

Ik ben bij Silver Psychologie gestart als stagiaire en doordat deze periode prettig verliep ben ik daarna gevraagd om te blijven. Ik heb daar niet lang over nagedacht;

Silver Psychologie biedt veel kansen voor startende psychologen waar ontzettend veel te leren valt door de verscheidenheid aan doelgroepen en problematiek binnen de generalistische Basis GGZ en gespecialiseerde GGZ zorg. Denk hierbij onder anderen aan depressieve klachten, angsten, zelfbeeldproblematiek, spanningsklachten, psychosomatische klachten, rouw, trauma, persoonlijkheidsproblematiek en ontwikkelingsproblematiek. Hierbij wordt onder anderen gebruik gemaakt van EMDR, cognitieve gedragstherapie en schematherapie. De startende basispsycholoog krijgt te maken met meer complexe problematiek waardoor zij klaargestoomd worden om het niveau te bereiken wat passend is binnen onze praktijk.
Daarnaast zijn de collega’s erg behulpzaam en fijn in de samenwerking en hangt er een goede werksfeer.

Kortom, ik werk met veel plezier binnen Silver Psychologie en waardeer de kansen die hier geboden worden!


 

Collega Lisanne, gz-psycholoog,

deelt graag haar ervaring over het werken bij Silver Psychologie.
 

Silver Psychologie is een groeiende praktijk. Om deze groei te bewerkstelligen zijn we doorlopend op zoek naar nieuwe collega’s. Hoe het werken bij Silver Psychologie wordt ervaren door onze therapeuten? Lisanne vertelt.

Sinds mei 2016 werk ik met veel plezier bij Silver Psychologie. Na mijn opleiding tot Gz-psycholoog ben ik hier terecht gekomen, nadat ik bij een grote instelling gewerkt hebt. Ik kan niet anders zeggen dan dat dit een verademing is (geweest). Geen langdradige ingewikkelde procedures om cliënten in een juiste zorglijn te krijgen, maar effectiviteit, zorgvuldigheid en gedrevenheid vanuit passie voor het vak. De cliënt staat op nummer één, (onderdelen van) protocollen worden ingezet als middel om een doel te bereiken en niet als doel op zich. Een behandelplan toegespitst op de vraag van de cliënt en uitgebreidere psychodiagnostiek wanneer dit nodig is. Organisatorisch alles op orde! De resultaten liegen er niet om: nummer 1 binnen de BGGZ en nummer 3 in de SGGZ, van Nederland!

Binnen Silver voel ik me thuis, op mijn gemak en heb ik het fijn met collega`s. Ik ben trots op de organisatie, de doelstellingen maar ook hetgeen al bereikt is! De kwaliteit van zorg staat voorop, ambitie is er vol op te vinden en opleidingen en cursussen worden door iedereen veelvuldig gevolgd.

Er heerst rust en regelmaat en daardoor een ontspannen sfeer. Je hebt verantwoordelijkheid voor jezelf en hierdoor creëer je tegelijk je eigen vrijheden. Balans tussen werk en privé is hierdoor nog nooit zo makkelijk geweest om te behouden, zelfs met kleine kinderen thuis. Dit alles terwijl je wel in een team werkt, met goed geschoolde en gedreven en vooral ook zeer betrokken collega`s. Een collega beschreef dit ooit als “de mogelijkheden van een grote instelling binnen de context van een kleine praktijk met diens voordelen”. Hiermee wilde hij zeggen dat de organisatiestructuur het toelaat om effectief te werken, de cliënt voorop te zetten en langdurige procedures achter wege te laten, maar tegelijkertijd wel over de kennis en kunde te beschikken om uiteenlopende problematiek (van mild tot zeer complex) te behandelen. Ik kan niet anders dan hem volledig gelijk te geven!

 


Collega Annelies, psychotherapeut i.o.,

vertelt waarom zij met veel plezier werkt bij Silver Psychologie in Waalwijk. 


“Ik werk sinds maart van dit jaar bij Silver Psychologie. Na een aantal jaren binnen een reguliere ggz instelling te hebben gewerkt, was ik op zoek naar meer zelfstandigheid en vrijheid in het indelen van mijn werkbare tijd, zodat dit goed te combineren valt met mijn jonge gezin. Deze mogelijkheid werd mij geboden bij Silver Psychologie, doordat zij met een unieke maatschap constructie werken. In Waalwijk startte ik op een gloednieuwe locatie en samen met 1 collega vormden wij team Waalwijk. Inmiddels is het team uitgebreid, maar we zijn groeiende en zoeken versterking. We zijn een relatief jong team, met veel gedrevenheid en ambities. We benaderen elkaar op een laagdrempelige en respectvolle manier. Collegialiteit staat hoog in het vaandel.

Waarom kiezen voor Silver Psychologie?

“Vanwege de diversiteit aan cliënten daarnaast de mogelijkheid om jonge psychologen te begeleiden in hun ontwikkeling. Ook vind ik de korte lijnen prettig met de verwijzers, doordat we in een gezondheidscentrum zijn gevestigd. “

Wie mogen er solliciteren?

“We zijn op zoek naar therapeuten die samen met ons verder willen bouwen aan een goed en stevig fundament hier in Waalwijk. En die het daarnaast leuk vinden om hun steentje bij te dragen aan de ontwikkeling van collega’s. We vinden het belangrijk dat onze nieuwe collega(‘s) empathisch, zelfstandig, betrokken en accuraat is/zijn.”

Geïnteresseerd geraakt na het lezen van dit interview? Neem dan contact op met onze recruiter Ester Zwart; T 06-11184204. Mailen mag natuurlijk ook: sollicitatie@silverpsychologie.nl. We nodigen je van harte uit voor een kennismakingsgesprek op onze locatie!

 

Personen die lijden aan de psychische aandoening schizofrenie, zouden hun hallucinaties en andere symptomen kunnen verlichten wanneer zij een speciale digitale therapie krijgen.
Patiënten met schizofrenie, een ernstige psychiatrische ziekte waarbij personen onder meer wanen en hallucinaties ervaren, horen vaak stemmen in hun hoofd. Bij ongeveer 60 tot 70 procent van hen treedt dit symptoom op.

In de studie gepubliceerd in The Lancet, uitgevoerd door het King's College London en het University College London, moesten 75 patiënten die al minstens een jaar stemmen hoorden een digitaal personage maken dat de stem die zij horen representeerde.

Lees meer...

Onlangs is ons nieuwe prentenboek over EMDR uitgebracht. 

Tim en het wonder EMDR is een informatief kinderboek om kinderen op de basisschool en hun ouders op de hoogte te brengen van wat EMDR is en hoe de therapie in zijn werk gaat. In dit boek vertelt Tim over het auto-ongeval dat hij meemaakte, over de klachten die hij daaraan overhield en over de EMDR-behandeling die hij volgde om deze klachten te overwinnen.
Dit boek kan in de therapie gelezen worden samen met de hulpverlener, maar ook op school of thuis met ouders ter voorbereiding van de EMDR-behandeling.

Lees meer...

Het Erasmus MC-Sophia gaat onderzoeken of een speciale vorm van therapie, Eye Movement Desensitization and Reprocessing (EMDR), jonge kinderen kan helpen bij de verwerking van trauma's die kunnen ontstaan na hartoperaties.

In totaal onderzoekt het ziekenhuis bij 458 kinderen tussen de zes en zestien jaar oud met een posttraumatische stressstoornis, het effect van deze therapie, schrijft het AD dinsdag.

In Nederland worden bijna 1.400 kinderen per jaar geboren met een hartafwijking. Ongeveer een op de tien kinderen krijgt, na ingreep of ziekenhuisopname, last van PTSS. Bijna een op de drie heeft verhoogde PTSS-klachten.

Bij de EMDR-therapie moeten patiënten aan hun trauma denken, terwijl ze tegelijkertijd ritmische oogbewegingen maken. De therapie werkt sneller en is minder belastend dan de gedragstherapie die normaal wordt toegepast bij patiënten.

Voor het onderzoek is subsidie verstrekt door Stichting Hartekind, het Innovatiefonds voor Zorgverzekeraars en de Vereniging EMDR Nederland, omdat nog weinig onderzoek wordt gedaan naar het effect van de therapie.

 

Bron: http://nu.nl/gezondheid/4231137/onderzoek-effect-emdr-therapie-bij-kinderen-met-hartziekten.html


In onze praktijk hebben we gemerkt dat rijangst een veelvoorkomend, soms onderschat probleem is. De gevolgen voor het dagelijks leven kunnen groot zijn en behandeling is vaak ingewikkelder dan het lijkt. Om hierop aan te sluiten, hebben we een speciaal behandelprogramma ontwikkeld voor deze doelgroep.

Rijangstbehandeling kan bestaan uit ontspanningstechnieken en het aanleren van vaardigheden, het omvormen van niet helpende of irreële angstgedachten (cognitieve therapie), traumabehandeling met EMDR (Eye Movement Desensitisation and Reprocessing) en het stapsgewijs gaan oefenen met het aangaan van situaties die worden vermeden.

Soms is het nodig om ook enkele rijlessen te nemen, bijvoorbeeld als het autorijden erg lang geleden is. Er zijn bij sommige rijscholen speciaal hiervoor getrainde rijangst-coaches werkzaam. Wij kunnen u hierbij adviseren.

Als hulp via uw huisarts of de praktijkondersteuner onvoldoende heeft geholpen, kan de huisarts u naar ons doorverwijzen. Behandeling komt dan in de meeste gevallen in aanmerking voor vergoeding door de zorgverzekeraar.
 

Link naar folder

Onderzoek wijst uit dat regelmatig onterecht de diagnose ADHD of ADD wordt gesteld bij kinderen en volwassenen. Dit komt doordat de klachten die passen bij ADHD of ADD ook kunnen passen bij andere aandoeningen. Het gaat dan om klachten van aandachts- en concentratieproblemen, onrust in denken en handelen, prikkelbaarheid en impulsiviteit.

Een verkeerde diagnose van ADHD of ADD kan leiden tot onnodig medicatiegebruik en tot het over het hoofd zien van passende behandelmogelijkheden om de klachten te verminderen.

Om deze reden hebben wij besloten om vraagstellingen voor onderzoek naar ADHD / ADD voortaan als volgt te benaderen.

Lees meer...

Afgelopen zaterdag is het nieuwe gezondheidscentrum 'Ginneken Gezond' geopend door de burgemeester van Breda, Paul Depla.
Samen met een huisartsenpraktijk, apotheek, tandarts, wijkverpleging, een praktijk voor logopedie & dyslexie en een fysio- en ergotherapiepraktijk zijn wij gevestigd in dit nieuwe centrum. 
We gaan nauw me
t elkaar samenwerken zodat we de cliënten goede en vertrouwde zorg kunnen leveren.

 

 

 

 

Psychologen: veel gedragsproblemen zijn te voorkomen

Kinderen in de jeugdzorg moeten standaard worden onderzocht op een posttraumatische stressstoornis. Dat stellen wetenschappers en psychologen tegenover de Volkskrant. Nu gebeurt dat niet. Daardoor modderen kinderen soms lang door en ontwikkelen ze allerlei gedragsproblemen. Dit is onnodig, aldus psychologen, omdat ptss goed behandeld kan worden.

Volgens de wetenschappers wordt steeds duidelijker dat trauma een belangrijke rol speelt bij de ontwikkeling van stoornissen en gedragsproblemen, maar wordt dit niet overal gezien.

'Wij zien kinderen die jarenlang zijn doorgelopen met een ernstige posttraumatische stressstoornis (ptss)', zegt onderzoeker en klinisch psycholoog Carlijn de Roos van de Universiteit van Amsterdam, 'terwijl deze klachten bij ons binnen een paar weken kunnen worden opgelost. Wij denken dat wachtlijsten aanzienlijk korter kunnen worden door bij iedereen kort te onderzoeken of er sprake is van ptss. Als ze geen last hebben van traumatische ervaringen, weet je dat ook binnen vijf minuten. Dit bespaart de zorg miljoenen extra per jaar.'

Nieuw bewijs
 

Lees meer...