kinderen1 kinderen2 kinderen3 volwassenen

Sinds september 2018 ben ik begonnen met werken bij Silver Psychologie. Ik was hiervoor net afgestudeerd, waarbij het starten bij een eerste baan toch spannend is. Dit is de reden waarom mij het traineeship binnen Silver Psychologie erg aansprak. Voor mij is het namelijk belangrijk om mijzelf te kunnen ontwikkelen en verder te kunnen leren en deze mogelijkheden zijn er volop binnen onze praktijk.

Het grote pluspunt binnen het traineeship vind ik dat je veel persoonlijke werkbegeleiding krijgt waarin je de ruimte en tijd voelt om alle zaken waar je tegen aan loopt te bespreken. Er is de mogelijkheid om te leren en groeien, waarbij de werkbegeleiding afgestemd is op wat jij als psycholoog wil leren. Ook vind ik het fijn dat jouw groei als psycholoog hierin centraal staat en hier ook op geëvalueerd kan worden, omdat jouw begeleider jouw leerproces van dichtbij volgt. Daarnaast is er altijd de ruimte om te overleggen met je werkbegeleider, regiebehandelaar maar ook met andere collega’s. Op deze manier wordt de goede zorg richting cliënten altijd gewaarborgd.

Wat mij verder aanspreekt binnen het werken bij Silver Psychologie is de verscheidenheid aan doelgroepen en problematiek. Je maakt kennis met veel verschillende en complexe problematiek en daardoor ook verschillende behandelvormen. Hierdoor blijft elke cliënt een uitdaging en kun je je breed oriënteren.

Kortom, houd jij van een uitdaging en staat voor jou groei en ontwikkeling als psycholoog centraal? Solliciteer dan voor een traineeship binnen Silver Psychologie.

 

Silver Psychologie is een praktijk waarbinnen gewerkt wordt vanuit de zorg voor cliënten. Kwaliteit en zorg zijn belangrijk binnen de praktijk. Het is daarom ook niet voor niets dat Silver Psychologie wat betreft resultaten van onze behandelingen een nummer 1 plek heeft voor GB-GGZ behandelingen en een 4e plek voor S-GGZ behandelingen volgens st. Benchmark GGZ. Er wordt zo mogelijk in samenwerking met andere disciplines gewerkt, om hiermee de kwaliteit van zorg te verbeteren. Doordat er ook in gezondheidscentra gewerkt wordt, zijn er korte lijntjes met de verwijzers, wat ik als erg prettig ervaar.

De manier van werken die hier geboden wordt, o.a. de zelfstandigheid, werkt voor mij erg fijn. Ondanks de zelfstandigheid, heb ik het idee, als basispsycholoog, voldoende begeleid te worden door mijn werkbegeleider en de regiebehandelaren waardoor de verantwoordelijkheid niet meteen geheel bij de startende basispsycholoog komt te liggen. Dit ervaar ik als erg prettig.

Ik ben bij Silver Psychologie gestart als stagiaire en doordat deze periode prettig verliep ben ik daarna gevraagd om te blijven. Ik heb daar niet lang over nagedacht;

Silver Psychologie biedt veel kansen voor startende psychologen waar ontzettend veel te leren valt door de verscheidenheid aan doelgroepen en problematiek binnen de generalistische Basis GGZ en gespecialiseerde GGZ zorg. Denk hierbij onder anderen aan depressieve klachten, angsten, zelfbeeldproblematiek, spanningsklachten, psychosomatische klachten, rouw, trauma, persoonlijkheidsproblematiek en ontwikkelingsproblematiek. Hierbij wordt onder anderen gebruik gemaakt van EMDR, cognitieve gedragstherapie en schematherapie. De startende basispsycholoog krijgt te maken met meer complexe problematiek waardoor zij klaargestoomd worden om het niveau te bereiken wat passend is binnen onze praktijk.
Daarnaast zijn de collega’s erg behulpzaam en fijn in de samenwerking en hangt er een goede werksfeer.

Kortom, ik werk met veel plezier binnen Silver Psychologie en waardeer de kansen die hier geboden worden!

Silver Psychologie is een groeiende praktijk. Om deze groei te bewerkstelligen zijn we doorlopend op zoek naar nieuwe collega’s. Hoe het werken bij Silver Psychologie wordt ervaren door onze therapeuten? Lisanne vertelt.

Sinds mei 2016 werk ik met veel plezier bij Silver Psychologie. Na mijn opleiding tot Gz-psycholoog ben ik hier terecht gekomen, nadat ik bij een grote instelling gewerkt hebt. Ik kan niet anders zeggen dan dat dit een verademing is (geweest). Geen langdradige ingewikkelde procedures om cliënten in een juiste zorglijn te krijgen, maar effectiviteit, zorgvuldigheid en gedrevenheid vanuit passie voor het vak. De cliënt staat op nummer één, (onderdelen van) protocollen worden ingezet als middel om een doel te bereiken en niet als doel op zich. Een behandelplan toegespitst op de vraag van de cliënt en uitgebreidere psychodiagnostiek wanneer dit nodig is. Organisatorisch alles op orde! De resultaten liegen er niet om: nummer 1 binnen de BGGZ en nummer 3 in de SGGZ, van Nederland!

Binnen Silver voel ik me thuis, op mijn gemak en heb ik het fijn met collega`s. Ik ben trots op de organisatie, de doelstellingen maar ook hetgeen al bereikt is! De kwaliteit van zorg staat voorop, ambitie is er vol op te vinden en opleidingen en cursussen worden door iedereen veelvuldig gevolgd.

Er heerst rust en regelmaat en daardoor een ontspannen sfeer. Je hebt verantwoordelijkheid voor jezelf en hierdoor creëer je tegelijk je eigen vrijheden. Balans tussen werk en privé is hierdoor nog nooit zo makkelijk geweest om te behouden, zelfs met kleine kinderen thuis. Dit alles terwijl je wel in een team werkt, met goed geschoolde en gedreven en vooral ook zeer betrokken collega`s. Een collega beschreef dit ooit als “de mogelijkheden van een grote instelling binnen de context van een kleine praktijk met diens voordelen”. Hiermee wilde hij zeggen dat de organisatiestructuur het toelaat om effectief te werken, de cliënt voorop te zetten en langdurige procedures achter wege te laten, maar tegelijkertijd wel over de kennis en kunde te beschikken om uiteenlopende problematiek (van mild tot zeer complex) te behandelen. Ik kan niet anders dan hem volledig gelijk te geven!

Sinds 2015 ben ik als BIG geregistreerde GZ-psycholoog werkzaam bij Silver Psychologie en nog altijd met veel plezier. Voor mijzelf levert het werken in een maatschap-constructie een enorme vrijheid om keuzes te maken in mijn werk. Deze vrijheid geldt praktisch, hoeveel uren en welke dagen bijvoorbeeld, waardoor ik mijn werk beter kan afstemmen op mijn privésituatie. Maar ook inhoudelijk biedt het mij de vrijheid om keuzes te maken en kan ik voorrang geven aan wat ik belangrijk vind in mijn werk. De maatschap biedt mij anderzijds een kader zoals bepaald door de regels (bijvoorbeeld van verzekeraars) maar niet meer dan noodzakelijk is. In een klein team kunnen we bezig zijn met de inhoud van ons werk en de ontwikkeling daarvan in de eigen regio en in samenwerking met zorgpartners uit de regio.  Ik ervaar daardoor veel minder de bureaucratische druk die ik wel heb ervaren op eerdere werkplekken. Taken en verantwoordelijkheden zijn veel meer helder en vloeien logisch voort uit de wet- en regelgeving van verzekeraars of gemeentes.

Ik ervaar Silver als een dynamische, proactieve organisatie die zich wil ontwikkelen. Ik werk met betrokken en enthousiaste collega’s voor wie verbetering van de zorg belangrijk is. Silver biedt de mogelijkheid om bezig te zijn met de ontwikkeling van producten en het opleiden van jonge collega’s.

Ik heb aanvankelijk wel getwijfeld om de stap te zetten van loondienst naar werken als ZZP’er in een maatschap. Na geruime tijd in loondienst is het toch spannend om zekerheden die je hebt opgebouwd los te laten. Terugkijkend heb ik geen spijt van mijn beslissing omdat ik nu ook financieel meer vrijheid heb over hoe ik mijn zekerheden wil vormgeven. Daarbij is het voordeel dat Silver Psychologie bekend is bij verwijzers in de regio waardoor het opbouwen van een volle caseload geen enkel probleem is. Daarbij biedt Silver praktische ondersteuning bij het verwerken van aanmeldingen, het plannen van intakes en het declareren van dossiers. Daardoor kan ik als therapeut mij richten op mijn taak als behandelaar.

“Ik werk sinds maart van dit jaar bij Silver Psychologie. Na een aantal jaren binnen een reguliere ggz instelling te hebben gewerkt, was ik op zoek naar meer zelfstandigheid en vrijheid in het indelen van mijn werkbare tijd, zodat dit goed te combineren valt met mijn jonge gezin. Deze mogelijkheid werd mij geboden bij Silver Psychologie, doordat zij met een unieke maatschap constructie werken. In Waalwijk startte ik op een gloednieuwe locatie en samen met 1 collega vormden wij team Waalwijk. Inmiddels is het team uitgebreid, maar we zijn groeiende en zoeken versterking. We zijn een relatief jong team, met veel gedrevenheid en ambities. We benaderen elkaar op een laagdrempelige en respectvolle manier. Collegialiteit staat hoog in het vaandel.

Waarom kiezen voor Silver Psychologie?

“Vanwege de diversiteit aan cliënten daarnaast de mogelijkheid om jonge psychologen te begeleiden in hun ontwikkeling. Ook vind ik de korte lijnen prettig met de verwijzers, doordat we in een gezondheidscentrum zijn gevestigd. “

Wie mogen er solliciteren?

“We zijn op zoek naar therapeuten die samen met ons verder willen bouwen aan een goed en stevig fundament hier in Waalwijk. En die het daarnaast leuk vinden om hun steentje bij te dragen aan de ontwikkeling van collega’s. We vinden het belangrijk dat onze nieuwe collega(‘s) empathisch, zelfstandig, betrokken en accuraat is/zijn.”

Geïnteresseerd geraakt na het lezen van dit interview? Neem dan contact op met onze recruiter Ester Zwart; T 06-11184204. Mailen mag natuurlijk ook: sollicitatie@silverpsychologie.nl. We nodigen je van harte uit voor een kennismakingsgesprek op onze locatie!