kinderen1 kinderen2 kinderen3 volwassenen
 

Soms is het nodig om de hulp in te schakelen van een erkend kinderpsycholoog. In Leiden en Rotterdam vindt u deze bij Silver Psychologie. Kinderen zijn dan wel klein, maar ook een kind kan met grote problemen rondlopen. Er zijn verschillende redenen waarom een kind niet meer lekker in zijn of haar vel kan zitten. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Sociaal-emotionele problemen
  • ADHD of ADD (prikkelverwerkingsproblemen)
  • Gedragsproblemen
  • Autisme (en daaraan verwante aandoeningen)
  • Hoog- of laagbegaafdheid
  • Hechtingsproblematiek

In de knoop

Dit soort psychische problemen zijn niet alleen een last voor het kind, maar uiteraard ook voor u als ouder. U wilt immers ook niet dat uw kind met zichzelf in de knoop zit. Een kinderpsycholoog in Leiden biedt dan ook een oplossing voor het hele gezin. Ook met opvoedingsvragen kunt u bij ons terecht en uw zoon of dochter kan altijd een gesprek met onze kinderpsycholoog in Leiden of Rotterdam aanvragen om zaken zoals studiekeuze en persoonlijkheidsontwikkeling te bespreken.

Groepsbehandeling

De huidige maatschappij vraagt veel van kinderen. Niet ieder kind kan hier ook goed mee omgaan. Een sociale vaardigheidstraining kan hierbij helpen. Deze training is voor kinderen die problemen ervaren in de dagelijkse omgang met andere kinderen. Ze laten bijvoorbeeld over zich heen lopen, hebben een erg lage dunk van zichzelf of vinden het maken van vriendjes erg moeilijk. Het doel van de training is het verhogen van de sociale competentie door middel van verschillende technieken. Daarnaast biedt Silver Psychologie ook nog trainingen voor kinderen met faalangst en obesitas. Wilt u meer informatie over de verschillende groepsbehandelingen van een kinderpsycholoog in Leiden. Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Als u een verwijzing heeft, worden de behandelingen in de meeste gevallen vergoed door de gemeente.

Opgeleid

Onze kinderpsychologen hebben allemaal veel ervaring. Bij Silver Psychologie kiest u dan ook voor een individuele behandeling of voor een groepsbehandeling door een professionele kinderpsycholoog in Leiden of Rotterdam. Bovendien zijn onze kinderpsychologen ook opgeleid tot EMDR-therapeut, waardoor wij uw kind ook deze vorm van therapie kunnen aanbieden. Alle behandelingen vinden plaats in vertrouwde omgeving waar een kind zich volledig op zijn of haar gemak kan voelen.

Contact

Bent u benieuwd naar wat een kinderpsycholoog in Leiden voor uw zoon of dochter kan betekenen? Neem dan contact met ons op. Indien uw kind al over een doorverwijzing van de huisarts beschikt, kunt u ook meteen het online aanmeldformulier invullen.