kinderen1 kinderen2 kinderen3 volwassenen
 

Zoekt u een psycholoog die bekend is met EMDR? In Eindhoven moet u dan bij Silver Psychologie zijn. EMDR is een specifieke vorm van therapie waar wij veel ervaring mee hebben. Veel psychische aandoeningen en klachten zijn te behandelen met EMDR, blijkt uit onderzoek. Nare gebeurtenissen uit het verleden kunnen bijvoorbeeld psychische klachten of verslavingsproblematiek veroorzaken. Ook al gaat het soms om ogenschijnlijk kleine gebeurtenissen en denken de cliënten zelf een gebeurtenis achter zich te hebben gelaten. EMDR staat voor Eye Movement Desensitization and Reprocessing en wordt sinds de ontwikkeling van deze therapie in 1989 succesvol ingezet voor de behandeling van verschillende problemen zoals PTSS, angststoornissen, depressie of zelfbeschadiging en persoonlijkheidsstoornissen. Silver Psychologie is gespecialiseerd in EMDR in de praktijk in Eindhoven.

Traumatische gebeurtenis

Vaak wordt een traumatische gebeurtenis op eigen kracht verwerkt. Maar soms lukt dat niet en komt u er zelf niet uit. Een nare ervaring kan zelfs voor depressieve klachten of angststoornissen zorgen. Dan kan de behandelmethode EMDR een oplossing bieden. Kort gezegd baseert de methode zich op het herstellen van het natuurlijke verwerkings­mechanisme in onze hersenen. Dit verwerkingsmechanisme kan geblokkeerd raken door een nare ervaring of trauma. Via EMDR kan deze blokkade opgeheven worden. En dan kunt u weer verder en uw leven weer opnieuw inrichten.

Kortdurende therapie

Het is inmiddels bewezen dat EMDR goed werkt. Nog een voordeel is dat het een kortdurende therapie is. U merkt vaak na enkele therapiesessies al vooruitgang. En al na enkele behandelingen met EMDR in Eindhoven bent u weer in staat om de draad van het dagelijkse leven op te pakken. EMDR is niet alleen geschikt voor volwassenen. Ook kinderen hebben veel baat bij deze behandelmethode.

Erkend

Bent u op zoek naar een psycholoog die ervaren is met EMDR in Eindhoven? Bij Silver Psychologie kunnen we u verder helpen. Onze erkende psychologen hebben allemaal een EMDR-opleiding gevolgd. Wij hebben veel ervaring in huis en helpen u in een vertrouwde omgeving. Dit geldt uiteraard voor onze EMDR-behandelingen, maar u kunt ook voor andere psychologische hulp of ondersteuning contact met ons opnemen. Kies voor zekerheid en kwaliteit door een afspraak te maken bij Silver Psychologie.

Contact

Als u bent doorverwezen door uw huisarts kunt u zich meteen voor EMDR in Eindhoven aanmelden via het online aanmeldformulier. Heeft u nog vragen over de behandeling? Dan beantwoorden wij die graag. U kunt een e-mail sturen naar bggz@silverpsychologie.nl of telefonisch contact met ons opnemen.